جاذبه های گردشگری سیستان و بلوچستان

کوه گل افشان بندر تنگ در دشت کهیر چابهار

کوه‌ های گل افشان چابهار جزو باید رفت های ایرانه. کوه‌ گل افشان بندر تنگ جاذبه ‌ای حیرت انگیز ، نادر و منحصر به فرد طبیعی است. این مکان توریستی با دارا بودن پتانسیل ‌ها و امتیازات مخصوص به جاذبه ای برای جذب گردشگران در استان سیستان و بلوچستان تبدیل شده است. با  زاهدانی ها همراه باشید تا با این این کوه شگفت انگیز بیشتر آشنا شوید.

کوه گل افشان بندر تنگ کجاست؟

گل فشان تنگ در ۹۵ کیلومتری غرب بندر کنارک (دشت کهیر) نرسیده به روستای تنگ واقع شده که یکی از جاذبه های گردشگری بندر تنگ به شمار می آید. بعد از سه راهي چابهار-كنارك-زرآباد به سمت زرآباد رفته و بعد از عبور از روستاي كهير به سه راهي كهير-زرآباد-بندر تنگ مي رسيد و با رفتن به سمت بندر تنگ، به كوه گل افشان می رسید.

بین دشت کهیر و تنگ و در ۲۰ کیلومتری روستای کهیر، سه تپه کوچک گل افشان به ارتفاع ۱۰ تا ۲۰ متر وجود دارد که به یکی از جاذبه های گردشگری چابهار تبدیل شده است.

دو تا از این تپه‌ها غیرفعال و یکی از آنها مثل آتشفشانی می‌جوشد و هر دقیقه یکبار از آن گل سرد طوسی رنگی خارج می‌شود.

آدرس کوه گل افشان بندر تنگ چابهار
عکاس : Tobias Danz

دوره تناوب اين پديده نادر و زيبا ۱۰ تا ۱۵ دقیقه است. اين عمل با لرزش خاك همراه و گاهي به هنگام خروج گل، صدايي همانند شليك تفنگ از آن به گوش مي ‌رسد. فوران گل از این چشمه باعث شده بعد از گذشت سال های طولانی کوهی به بلندی ۵۱ متر ایجاد شود. 

کوه گل افشان بندر تنگ با ارتفاع تقریبی ۱۰۰ متر و قطر قاعده کمی بیش از ۱۰۰ متر در فاصله حدود ۱۰۰ کیلومتری شهرستان چابهار قرار دارد. اطراف این کوه را بیابانی وسیع فرا گرفته که ظاهرا این بیابان نیز همچون خود کوه ماحصل اتفاقاتی درون زمین است. اطراف کوه به فاصله حدود ۲۰۰ متر از کوه، چاله ای به عمق حدود ۲ متر ایجاد شده که برای رسیدن به کوه باید وارد این چاله شد.

بیشترین فعالیت کوه گل فشان کهیر اوایل سال ۱۳۹۶ اتفاق افتاد که به گفته کارشناسان به دلیل بارندگی شدید در این منطقه بوده است!

دلایل فوران آب و گل از کوه گل فشان تنگ

برخی از دانشمندان معتقدند که گاهی اوقات لایه های ضخیم رس به قدری سریع رسوب گذاری می شوند که آب موجود در آنها فرصت خروج پیدا نمی کند. به همین علت حالت سیال پیدا نموده و بواسطه داشتن آب فراوان، نیروهای تکتونیکی بعدا رس ها را تحت فشار قرار داده و آنها را به همراه گاز به سمت بالا می آورند.

عده ای دیگر از پِژوهشگران معتقدند که فعالیت های زمین لرزه ای، عامل اصلی خروج آب و گل است.

تعدادی هم فشار مخازن نفت و گاز درون زمین را عامل اصلی فشار و بالا راندن آب و گل می دانند. در هر حال تمام محققان بر این اعتقادند که فشار عامل اصلی تشکیل هر نوع گل فشان اعم از گل فشان سرد یا گرم می باشد.

خواص دارویی گل فوران کرده از کوه گل افشان بندر تنگ

گل خارج شده از این کوه گل فشان دارای خواص دارويي زیادی است. اثرات شفا بخش این گل‌ ها اثبات شده و در درمان بیماری‌هایی مثل درد مفاصل، ستون فقرات، بیماری‌های عصبی، تنگی عروق و انقباض‌های عضلانی موثر است.

در پایان تصاویر هوایی ببینید از این کوه گل فشان بسیار زیبا که توسط نوید عبدالهی تهیه شده است. اگر به چابهار سفر کردید حتما از این کوه شگفت انگیز بازدید کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا